Testimoniale

Home / Testimoniale

După două cezariene, am rămas cu 105kg. A fost un șoc, nu văzusem niciodată trei cifre pe cântar. Mi-a fost limpede că nu mai pot continua neglijând kg acumulate. Mi le justificam cu un diagnostic de infertilitate, cu un metabolism anapoda, cu tratamente hormonale diverse. Sigur că, fericită nu eram! Însă nici nu știam încotro s-o apuc.
Primul pas a fost să văd 99kg. Am fost tare bucuroasă în ziua aceea. A fost primul target și l-am atins ușor, natural, fără efort. Mă desumflam alăptând, ca orice proaspătă mămică. Nicicând n-aș fi crezut că pot fi fericită pentru așa o greutate, nici că o voi atinge vreodată, darmite în sens descrescător … …
Următorul pas a fost când la 3luni după cezariană am primit acordul pentru mișcare. Am cumpărat atunci o pereche de adidași șmecheri de alergat. Cu multă grijă să nu mă rănesc, am început să fug. 400m am reușit în prima alergare. Atât. Timp de un an, am reușit să ajung la 90kg. Acolo s-a blocat cântarul și am știut că trebuie să intru în dietă.
Așa am întâlnit-o pe Casiana, vorbind într-o conferință despre nutriție și sănătate feminină. O întrebare a ei m-a bântuit vreo lună: tu ce hrănești: corpul tău și buna lui funcționare sau emoțiile tale? Știam desigur că pofta de dulce e asociată cu lipsa iubirii sau că kilogramele acumulate nu sunt altceva decât frică stocată în corp. Știam teoria. Însă în practică nu mă descurcam singură. Atunci am pus mâna pe telefon și am spus: sunt gata. O să te ascult, tu fă-mi meniul.

Ce se vede în imagini e graficul slăbirii mele, precum și fotografii în care mă îmbrac cu blugii mei vechi. Acum, că fotografiile sunt făcute, blugii vor merge la Crucea Roșie, căci eu sigur nu mă întorc la kilogramele cele multe.

Acum am 72.6kg și povestea continuă..
Liliana